Aangezicht > DraadliftDraadlift

De draadlift wordt ook wel ‘lunch-time facelift’ genoemd. Het is echter belangrijk om te beseffen dat zo’n draadlift geen echte facelift is. En dat u de resultaten ook niet mag vergelijken met die van een echte chirurgische ingreep. Wat mag u dan wél verwachten? De draadlift is een bijzonder elegante techniek, die resulteert in een mooie verfrissing van het aangezicht. Vaak wordt deze kleine ingreep gecombineerd met een rimpelbehandeling door middel van spierontspannende inspuitingen (botulinetoxine) of fillers (hyaluronzuur).

Vóór de ingreep
Er is geen specifieke voorbereiding nodig.

De ingreep
De behandeling vindt plaats onder lokale verdoving.

Via een aantal kleine prikgaatjes worden verschillende verteerbare draden geplaatst. Die draden hebben microscopisch kleine weerhaakjes, waardoor ze zich kunnen verankeren in de onderhuidse weefsels en op die manier een trekkracht uitoefenen. Dit biedt onder andere de mogelijkheid om bijvoorbeeld de nasolabiale rimpel (rimpel van neus naar mondhoek), de ‘marionette lines’ (rimpel van mondhoek naar kaaklijn) en de jawling (uitzakken van de wangen voorbij het kaakbeen) te corrigeren.

Na de ingreep
Het resultaat is onmiddellijk zichtbaar.

De draden die gebruikt worden zijn verteerbare PDO-draden (polydioxanon) die reeds 10-tallen jaren gebruikt worden in de chirurgie en geen bijwerkingen hebben.

Na een 2-tal maanden begint het lichaam de draden op te lossen. In dit verteringsproces wordt een belangrijke hoeveelheid collageen als bouwsteen aangemaakt. Dit geeft naast het liftend effect ook een mooie verbetering van de huidkwaliteit.

Het resultaat van de behandeling blijft 1 tot 1,5 jaar zichtbaar.

Resurge (privépraktijk)
AZ Maria Middelares
AZ Groeninge
O.L.V. Lourdes Waregem