Lichaam > SchaamlipcorrectieSchaamlipcorrectie

Een schaamlipcorrectie overwegen is een spannend en vaak een heel persoonlijk proces. Wellicht heeft u pijn bij het fietsen of paardrijden, of is het dragen van strakke kleding vervelend of pijnlijk. Soms zorgen grote schaamlippen ook voor pijn bij het vrijen. Wanneer de binnenste schaamlippen dusdanig groot zijn dat ze verder uitsteken dan de buitenste schaamlippen, kan u hier hinder van ondervinden. Veel vrouwen schamen zich wanneer ze met deze problemen kampen. Dat is nergens voor nodig. Een schaamlipcorrectie is een veelvoorkomende ingreep die dit probleem kan verhelpen.

Afhankelijk van de klachten komt een schaamlipcorrectie in aanmerking voor een terugbetaling via het ziekenfonds.

De ingreep
Bij een schaamlipcorrectie (labiacorrectie) worden de binnenste schaamlippen verkleind. Dit kan omwille van cosmetische, maar ook om medische overwegingen. De binnenste schaamlippen (labia minora) worden operatief zo verkleind dat ze binnen de buitenste
schaamlippen (labia majora) vallen en hierdoor beter beschermd worden.

De ingreep kan plaatsvinden onder lokale verdoving of korte algemene verdoving in de dagkliniek.

Na de ingreep
Na de ingreep is strikte intieme hygiëne van groot belang om infecties te voorkomen. U draagt best geen spannende broeken. Er mag geen intiem seksueel contact plaatsvinden gedurende een 6-tal weken. Dit zou veel pijn veroorzaken, kan leiden tot bloedingen en het eventuele loskomen van de littekens.

Resurge (privépraktijk)
AZ Maria Middelares
AZ Groeninge
O.L.V. Lourdes Waregem